Veel mensen die schrijven leuk vinden en er ook bedreven in zijn, dromen van een carrière als schrijver. Dat is niet per se voor iedereen weggelegd. Maar ook zonder succesvol auteur te zijn, kun je geld verdienen met je schrijftalent. Veel meer dan een laptop of pc, goedkoop internet en een tekstverwerkingsprogramma heb je daar niet voor nodig. We geven een aantal tips voor manieren waarop je geld verdient met je schrijftalent.
Altijd al je eigen boek willen schrijven? Tegenwoordig kun je dat boek zonder uitgever of ISBN uitgeven als e-book. Zo hoef je ook geen drukkosten te maken. Er zijn verschillende websites waarop je (tegen een commissie) jouw e-book kunt aanbieden. Maar je kunt hem natuurlijk ook proberen te verkopen via je eigen website. Het uitbrengen en aanbieden van een e-book kan met een beetje geluk voor passief inkomen zorgen als je af en toe wat exemplaren weet te verkopen. Uiteraard helpt het als je je best doet om je boek links en rechts aan te prijzen.
Je wordt er niet snel rijk van, maar de website Textbroker biedt wel de mogelijkheid voor mensen die het geen probleem vinden om in opdracht te schrijven om wat bij te verdienen. Je kunt je op deze website inschrijven als auteur. Vervolgens moet je een korte proeftekst schrijven, waarna je een aantal sterren toegewezen krijgt. Op basis daarvan kun je ‘open’ opdrachten aannemen van een bepaald niveau uit de database. Hier staan opdrachten voor blogs tot SEO-teksten tussen die tegen een vergoeding kunt schrijven. Weet je door je werk indruk te maken, dan wijzen opdrachtgevers je voor een hogere vergoeding direct opdrachten toe. Ook meld je je aan of word je uitgenodigd voor groepen waarin opdrachten gedeeld worden. Met een beetje geluk houd je er een zakelijk contact aan over die buiten de website om zaken met je wil doen.
Verschillende online marketeers trekken klanten aan die willen dat er links naar hun website verschijnen in teksten op andere blogwebsites. Die teksten moeten natuurlijk nog wel door iemand geschreven worden. Als de zaken goed gaan, zoeken ze daar meestal externe schrijvers voor. Soms worden deze opgevist op het eerdergenoemde Textbroker, maar het staat je natuurlijk vrij om een soort open sollicitatie te sturen. Zeker als je al wat portfolio hebt om aan te tonen dat je goed schrijft.
Als anderen geld verdienen met hun eigen blogs, dan moet jij dat toch ook kunnen? Natuurlijk komt daar wat uithoudingsvermogen bij kijken. Er zit een flinke tijdsinvestering aan de voorkant voordat je een platform hebt gecreëerd waarop bedrijven willen adverteren. Belangrijk is om een website te hebben die een duidelijke doelgroep aanspreekt en deze te vullen met zo veel mogelijk content die met vindbaarheid op Google (SEO) in het achterhoofd geschreven is. Link intern naar andere teksten op je website, link naar externe websites en kijk of je met andere bloggers kunt samenwerken door links naar elkaars website te verwerken. Dit helpt allemaal om je status op Google te vergroten. Hang ook social media accounts aan je website waarop je artikelen doorplaatst voor extra bereik. Je brengt je website, als je iets solides neer hebt weten te zetten, onder de aandacht brengen van de eerdergenoemde online marketeers.
Probeer het eens uit, wellicht krijg je op deze manier een bal aan het rollen die leidt tot een aangename bron van inkomsten. Wellicht stoot je uiteindelijk ander werk waar je minder plezier in hebt af, omdat je je boterham verdient met je schrijftalent!
Wij sturen 2 keer per maand een update met nieuwtjes en vermaak. Elke drie maanden verloten wij een boekenpakket met 5 boeken onder de nieuwe leden.
Boekfunding B.V.
Ockhuizerweg 16B
3455 RW Haarzuilens
tel: 030 677 08 59
KVK-nummer: 80140718
contact@boekfunding.nl